top of page

Maak kennis met Martine

IMG_5641_edited.jpg
2020-10-03 - LOGO MARTINE THIJS - NATUUR
IMG_20240609_083644_909 (002).jpg
“Alles komt niet zomaar goed. Het vraagt van jou ook om op het juiste moment de juiste stappen te zetten.”
"Zullen we even samen wandelen, op weg naar een betere versie van jezelf?"
2020-10-03 - LOGO MARTINE THIJS - NATUUR
"Met extra zelfliefde maken we gezondere keuzes..."
Orthomoleculaire voedingstherapie?

 

In de orthomoleculaire voedingstherapie bekijken we welke stoffen, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, we nodig hebben om ons lichaam goed te laten functioneren. Het menselijk lichaam is een complex organisme dat de juiste bouwstoffen en brandstof nodig heeft om optimaal te werken.
 

Met dit in ons achterhoofd, gaan we op zoek naar de oorzaken van lichamelijke klachten, ongemakken, vermoeidheid en energietekorten. Als we weten welke lichaamsprocessen niet goed verlopen en welke stoffen daarbij betrokken zijn, kan het lichaam zichzelf met de juiste voeding -en eventueel ondersteunende voedingssupplementen- herstellen.  

Mijn verhaal

 

Voeding en gezondheid vormen de rode draad in mijn leven.

 

Na bijna 8 jaar als chef-kok gewerkt te hebben in een Woon‑Zorg‑Centrum & Ziekenhuis, schoolde ik me om en ging aan de slag als schoonheids-specialiste en pedicure. Voeding bleef me echter interesseren en meer bepaald de filosofie van de natuurlijke en gezonde keuken.


Alles begint immers met voeding. "Je bent wat je eet en verteert" en "Je gelaat is de spiegel van al je organen". De plekken waar je gezicht verkleuringen vertoont, vertellen iets over je mentale en fysieke gezondheid.

Wist je bijvoorbeeld dat je lippen veel over je darmen vertellen?

Mijn interesse bleef groeien en ik wilde weten hoe we ons optimaal kunnen verzorgen van binnenuit. 

Zo kwam ik terecht bij de orthomoleculaire geneeskunde en volgde ik opleidingen als orthomoleculaire voedingsconsulent bij het Faché-instituut in Laarne en als orthomoleculaire therapeute bij het ICZO in Berchem.

Met mijn bijkomende opleiding als EnzymXperte in Sint-Michielsgestel (NL) kan ik de vertering  ondersteunen met enzymen. 

In september 2020 was ik geslaagd voor mijn basisopleiding Acupunctuur, 1 ste jaar.

 In 2021 heb ik me de opleiding Chinese voedingsleer eigen gemaakt, nu vallen alle puzzelstukjes in elkaar :-)

Verder blijf ik bijscholingen en opleidingen volgen, de honger naar kennis en interesse

 is er nog :-)

Die kennis, inzichten en ervaringen wil ik graag met u delen. Ik adviseer iedereen met een persoonlijke aanpak en ben met veel plezier uw inspiratiebron voor voeding en verzorging.

PicsArt_01-19-12.37.02.jpg
"Wil jij ook gaan voor de beste versie van jezelf?"

Het herstel van het lichaam gebeurt dus met lichaamseigen stoffen door middel van natuurlijke voeding en supplementen. Het belangrijkste is dus de juiste voeding.

Bepaalde vetten zoals omega 3 uit vette vis werken bijvoorbeeld ontstekingsremmend, vormen de bouwstoffen van onze celwanden en hebben ook een invloed op de aanmaak van onze gelukshormonen dopamine en serotonine. Verzadigde vetten uit koekjes, kaas en zoutjes hebben juist en tegengesteld effect en belemmeren bovengenoemde functies.


Met aangepaste voeding kan je dus je energiebalans beter in evenwicht brengen waardoor je fitter wordt en je je beter gaat voelen.  "Go for a happy me!"

bottom of page